Partners

Retraite en ik – Christoph Maria Ravesloot

Wat stilte met mij doet

Sinds mijn vijftiende levensjaar trek ik mij jaarlijks terug om in stilte te voelen en te denken wat ik doe, waarom ik doe en hoe ik wil zijn. Stilte in mij geeft mij verbinding met mijzelf en verbinding met het grote geheel dat wij wereld en leven noemen. Ik noem het het vrije veld van onbeperkte mogelijkheden. Ik heb retraites in hotels, op campings, op een boot, te paard en in kloosters gedaan. Sinds drie jaar woon ik op een eiland in de natuur, sinds één jaar woon ik daar alleen. Het voelt alsof ik nu continu op retraite ben en tussendoor nog mag werken, wat grotendeels ook op mijn eiland gebeurt. Ik ben benieuwd naar ontmoeting met mensen die dieper voelen en denken dan het dagelijkse leven aanleiding toe geeft. Ik ben wetenschapper met een hoge gevoeligheid voor mensen en dieren. Die combinatie levert een mooi uitgangspunt om als coach mensen naar een moeiteloos leven te mogen begeleiden. Ik gebruik daar voor wetenschappelijke inzichten en persoonlijke vaardigheden, die ik grotendeels aan jarenlange introspectie meen te danken te hebben. Ik ben benieuwd naar wat mensen beweegt, in het diepste van hun hart en verlangen.

geboren: 12 november 1963

Waar: Lichtenvoorde = doorwaadbare plaats

Info: Werkt als praktijkgericht wetenschapper, professor of applied science, lector op Hogeschool Rotterdam, is Effortless Coach en traint Effortless Coaches, is Action Learning Coach en traint Action Learning Coaches

Benieuwd naar: Hoe wereld en leven te voltooien zijn vanuit moeiteloosheid, genieten van verlangen en verbinding met de wereld en alle facetten.

Rol: De helper van de moeilijke emotionele oever van de doorwaadbare plaats in de rivier, naar de moeiteloze plezierige gevoelige oever.

ChristophMaria@Ravesloot.nl

Het gaat om de reis, niet om de bestemming – Gemma van Steekelenburg

Gemma weet wat het is om vast te zitten in een patroon of groef. Hoe je jezelf in de maling kunt nemen om niet dat te gaan doen wat eigenlijk wel goed zou zijn. Zij is zichzelf regelmatig tegengekomen (en soms nog hoor :)). Daarom houdt zij nu vooral van ruimte en doen wat energie geeft. Ze is bij voorkeur buiten in de natuur en coacht en traint daar teams en managers die vanuit balans in hoofd, hart en handen willen werken en managen. Ze gaat aan de slag met het gehele systeem, wat er boven én onder water zit, dichtbij staat en verder weg ligt. Dat gaat ook over voelen en ervaren (en ook dat leert ze je).

Het gaat altijd om de reis, niet de bestemming. Alles wat we onderweg tegenkomen daar kunnen we wat mee, of niet. Al naar gelang waar je staat en wat jij er zelf mee kunt, wilt of moet doen. Het start met kijken in de spiegel en dan stapje voor stapje verder, soms snel en soms wat trager. 

Met haar goed gevulde gereedschapskist (vol instrumenten en methodieken die ze graag deelt omdat ze gelooft in zelf doen), humor en open prikkelende vragen (eventueel met hier of daar een paard), coacht ze je via ongebruikelijke routes hier dwars doorheen. Het gaat er toch over, blijft een veilig proces en zo creëert ze ruimte voor een nieuwe stip op de horizon.

gemma@allesanderz.nl