Ervaringen

Joke, De cursus Ontdek een gezond leven met God is fijn om te volgen bij Hilda. Op een deskundige,
betrokken en plezierige begeleidt ze de mensen met het boek. Dit 30-dagen dagboek helpt vrouwen te ontdekken dat gezond leven niet alleen om ons lichaam gaat, maar ook over onze geest en ziel.
Het was erg leuk om dit samen met anderen te ervaren en vier avonden bij elkaar te komen. De gastvrije ontvangst bij Hilda was een cadeautje. Bedankt hiervoor Hilda!

Els, deelnemer Levensloopwandeling Rotterdam, “Verrassende wandeling door afwisselende stukjes Rotterdam, die je uitnodigen zowel terug als vooruit te kijken op je eigen leven. Aanrader!”

Sandra, deelnemer Levensloopwandeling Rotterdam, “méér dan uitgekomen. Ik had een mooie wandeling voor ogen, maar daarnaast hebben we ook nog mooie gesprekken gehad in goed gezelschap! De vragen waren een mooie leidraad om op dat moment of later, te praten of ná te denken over thema’s die spelen in je leven. “Een dergelijke wandeling kun je overal maken, maar deze langs de oevers van de Maas is wel heel speciaal!”

Marinda: “In het afgelopen half jaar heb ik 3 keer met Hilda gewandeld. Omdat ik chronisch oververmoeid ben, waren dit geen enorme lange wandelingen, maar wel erg diepgaand. Hilda is een hartelijke, warme vrouw die echt geïnteresseerd is in de ander, in mij in dit geval. Af en toe hebben we even ergens gezeten of stil gestaan bij een mooi natuurverschijnsel, waarbij ze dit wonderwel weet te koppelen aan waar ik was op dat moment. Het is fijn samen te delen hoe je in je geloof staat en wat voor stappen je ook daar nog in kunt maken. Ik kan het iedereen aanbevelen om er eens met Hilda op uit te trekken, of je nu van de lange wandelingen bent of niet, je komt zeker met een frisse blik terug!”

Stephan Dorst, “Na het oplopen van mijn burn-out was ik mezelf kwijt en was tot weinig in staat. Mijn zelfbeeld was slecht en ik wist niet hoe mijn toekomst eruit zou zien. Een tijd van onzekerheid, ontkenning en gebrek aan motivatie om stappen te ondernemen.
Met de hulp van Hilda heb ik het voor elkaar gekregen weer sterk in mijn schoenen te staan, op een andere manier naar de wereld te kijken en mezelf op de eerste plek te zetten. Niet teveel stilstaan bij de mening van andere om mij heen en zelf het tempo bepalen. Met kleine stappen begon ik de fijne en positieve dingen om mij heen te waarderen.
Door middel van verschillende trajecten en 1-op-1 sessies heb ik in korte tijd behoorlijke stappen weten te zetten waardoor ik nu beter presteer als voorheen. Ik kan spanning en stress beter verwerken door goed te relativeren en minder hooi op mijn vork te nemen.

Ik ben onwijs dankbaar voor wat Hilda met mij heeft bereikt in een relatief korte tijd en hoe het mij als persoon heeft veranderd.”

Annemarie Elderkamp, Assistent Casemanager, Stichting Veritas:
Tijdens een prachtige wandeling in de natuur had Hilda oog voor mij en de natuur. Aan de ene kant een luisterend oor, goede vragen en meedenken in oplossingen die aansluiten op mijn situatie en aan de andere kant genieten van de natuur, samen tot rust komen in een prachtige omgeving. Als resultaat, 5 kilometer gewandeld, tot rust gekomen in de prachtige natuur en een aantal stappen in mijn proces mogen zetten waar ik ook na het gesprek nog verder mee kon!

Attila Tavasszy, Advocatenkantoor Tavasszy: “Onlangs heb ik deelgenomen aan een retraite van een paar dagen die Hilda had georganiseerd. We waren met een kleine groep op de Abdijhoeve van de Sint Willibrordsabdij in Doetinchem. Ik heb die paar dagen als heel waardevol ervaren. Je komt ineens in een andere wereld terecht en eigenlijk wordt alles omgedraaid: van het continu actief zijn en het bezig zijn met mensen, to do lijstjes en dingen buiten jezelf ga je hier eerst een kijkje nemen in jezelf om vervolgens allerlei activiteiten ‘buiten’ te ondernemen. Het is heel interessant om te kijken wat er dan gebeurt. Belangrijk is ook dat alles goed wordt begeleid. Hilda heeft dit uitstekend gedaan en gaf tegelijk iedereen alle steun en ruimte. Ik kan zo’n retraite met Hilda aan iedereen aanbevelen die er wel eens over heeft gedacht of die het een keer wil meemaken.”   

Barbara Kok, deelnemer kloosterretraite: Stilvallen in de Sint-Willibrordsabdij bij de Benedictijner monniken bracht mij meer dan ik kon verwachten van 3 dagen retraite. De begeleiding door Hilda en het verblijf in zo’n authentieke omgeving is een aanrader voor iedereen die het vliegwiel eens wil stoppen en mag gaan voelen wat belangrijk is in het nu. Een mooie omgeving voor een moment voor jezelf.

Trudy van der Ent, deelnemer kloosterretraite: Heerlijk om in deze mooie omgeving tot rust te komen, met een groep mensen waar openheid is in gesprek te gaan en nieuwe dingen te ontdekken, met elkaar naar de kloosterkapel te gaan en te ontdekken hoe de leefregels naar Benedictus zijn.

Gonda Verschoor, deelnemer kloosterretraite: Door de stilte wordt het stil en ga je horen.

Sandra Meems, deelnemer kloosterretraite: Een cadeautje aan jezelf dat iedereen zichzelf zou moeten gunnen!

Esther Moekestorm, deelnemer kloosterretraite: Een mini-vakantie, een oplaadmoment, een tijd en een plaats om te ontdekken en te groeien, ik ben rijker teruggekomen!

Maurice de Veld, De Veld & Van den Brule, pensioenconsultants:
Hilda en ik kennen elkaar zakelijk al ruim 15 jaar. Vanuit diverse HR- (vnl. pensioen)  en verzekeringsvraagstukken hebben wij altijd in een hele prettige setting met elkaar gespard en in goed gezamenlijk overleg beslissingen kunnen nemen. Ik roem hierbij Hilda haar professionaliteit, integriteit, kennis van zaken, maar zeker ook haar menselijke blik op het geheel. Ik kan een ieder aanraden om Hilda je te laten helpen bij vraagstukken over de organisatie of zaken waar je zelf als mens tegenaan loopt.

Cees Spek, Spek Accountants en Belastingadviseurs BV:
In de jaren van onze samenwerking heb ik Hilda leren kennen als een hartelijke en spontane vrouw, met kennis van zaken op haar vakgebied, en in het bijzonder oog voor de mens achter de zaak of het cijfer. Hilda is een op en top mensen-mens.