Thema’s

  • Hoe kun je de balans tussen werk en privé goed houden?

Als werkgever zie je het misschien wel voor je. De werksituatie is veeleisend voor jou en dat verwacht je ook van ‘jouw medewerkers’. Je wilt voorkomen dat je teveel vraagt en dat het denkbeeldige lijntje breekt. Hoe creëer je een werkomgeving waarin mensen het beste uit zichzelf kunnen en mogen halen en daarnaast ook gelukkige en evenwichtige mensen zijn als ze naar huis gaan.

Hoe creëer je als medewerker voor jezelf de situatie waarin je kunt pieken, maar ook voldoende kan herstellen en nieuwe energie op kan doen. Hoe kun je de balans tussen werk en privé goed houden?

Gun je jouw medewerker, of jezelf als werkgever of zelfstandige, eens echt bij zichzelf naar binnen te kijken en te spiegelen?

  • Evenwicht in relaties

Liefde voor jezelf, de ander en jouw hogere bron waarbij de basis van liefde is dat je eerst van jezelf moet houden.

  • Opnieuw vreugde vinden

Het leven is niet altijd gemakkelijk. Lijden en verlies is onlosmakelijk met dit leven verbonden. En toch komt er een moment dat ook jij een keuze kunt maken om een moeilijke periode achter je te laten en er weer iets moois of nieuws van te maken. De mooie dingen in het leven zijn mooi, omdat we ook de minder mooie en verdrietige kant van het leven kennen. En zo krijgt jouw lijden of verdriet een betekenis en mag je opnieuw blij zijn met de goede dingen.

  • Je spirituele reis

Het leven is een reis waarbij je belangrijke levensvragen tegenkomt. Waarom besta ik? Wat komt er straks? En waar geloof ik nu eigenlijk echt in. En dan kan het goed zijn om antwoorden van thuis, de kerk, of van wie dan ook eens los te laten en echt diep van binnen op zoek te gaan naar ‘wat leeft er in mij’ en vanuit die bron die er in ieder van ons is, en dus ook in jou, antwoorden te vinden op hoe jij je verhoudt tot die diepe levensvragen.

  • Op zoek naar je waarachtig mens

Ben jij de ideale zoon of dochter, of de perfecte medewerker op je werk? Maar voel je dat je en rol aan het spelen bent? Draag je een masker? Hang jij ‘s avonds de rol die je speelt aan de kapstok en zet je je masker af? Zijn er maar weinig mensen die echt weten wie je bent en wat er echt in je leeft? Uit ervaring weet ik dat wanneer jij je echte ik mag zijn, jijzelf en jouw omgeving daar beter mee af zijn en je een lichter leven kunt leiden. Hoe doe je dat? Wat laat je achter je? Welke nieuwe inzichten neem je mee zonder jezelf geweld aan te doen?

Balans
Bij alle thema’s is het woord ‘balans’ van toepassing. Balans heeft altijd een ‘enerzijds’ en een ‘anderzijds’. Bijvoorbeeld ‘werk en privé’, of in een relatie ‘ik en de ander’, ‘inspanning en ontspanning’. Om evenwicht te krijgen heb je een scharnierpunt nodig om ergens balans in te brengen. Kun je dat punt niet vinden, dan trekken jouw ‘enerzijds’ en jouw ‘anderzijds’ je naar beneden, zonder rem. Geurende mijn sabbatical heb ik mijn scharnierpunt mogen vinden. Ik help je graag op zoek te gaan naar jouw scharnierpunt die er ook in jouw leven al is, maar je mogelijk nog niet ziet of ervaart, of je durft er niet op te vertrouwen.