Het gewone dat naar buiten komt wordt BuitenGewoon

Ongeveer een half jaar nadat ik met Hilda Helpt ben gestart heb ik een kleine koerswijziging gemaakt. De werkzaamheden die goed passen bij ‘Helpt’ heb ik losgelaten. Helpen doe ik nog steeds, maar niet zo praktisch als die naam doet vermoeden. Als ondertitel had ik gekozen ‘BuitenGewoon’. Al tijden was ik aan het nadenken over een andere naam die beter past bij wat ik doe, hoe ik het doe en aansprekend is.


Het was er al…

‘De oplossing is vaak dichterbij dan je denkt en soms ligt die voor het oprapen[1]’, houd ik mensen die ik mag begeleiden vaak voor. Maar je ziet het niet, je loopt eraan voorbij, geeft het niet de aandacht die het verdient. Totdat er een eureka moment komt en je denkt: hé, dat is het! Zo’n moment had ik ook toen ik bedacht: waarom verander ik de naam niet in ‘BuitenGewoon’? De gedachte liet me niet meer los, tot ik die deelde na afloop van een levensloopwandeling waarop één van de deelnemers mij wees op een nummer van Mattijn Buwalda, met dezelfde titel. Het lied raakte mij, omdat het zo mooi verwoordt wat mij drijft. Dat was voor mij een bevestiging om het door te zetten.

Buiten

Mijn begeleiding en coaching doe ik bij voorkeur buiten op uiteenlopende plaatsen. Op het strand, in het bos, op het water en ook in de stad. Daarnaast toont onderzoek het positieve effect van begeleiding buiten en in de natuur aan. Een moment weg van huis of je werkplek. Beweging doet wat met onze hersenen, evenals de effecten van een natuurlijke omgeving. Door te wandelen kom je in beweging. Je mag letterlijk loslaten, achter laten en afstand nemen. Je mag je waarlijke natuur ontmoeten en daarbij luisteren naar wat jouw Bron tegen je wil zeggen. Buiten is mijn thuis en ik ben daar op m’n best. Buiten is voor mij gewoon en is voor mij daarom buitengewoon.

Gewoon

Wie mij kent weet dat ik ‘gewoon’ de persoon ben die je ziet. Tijdens mijn sabbatical begin 2019 heb ik een klein onderzoekje gedaan onder een uiteenlopende groep mensen. Daaruit kreeg ik onder andere terug ‘jouw mening doet er toe’ en ‘hoe meer Hilda ik zie, hoe mooier het is’.

Het zijn zinnetjes die mij hebben geholpen mezelf te accepteren zoals ik ben. Sterker nog, ik zie inmiddels dat talenten die ik heb gekregen, dingen die ik waarneem, vaak helemaal niet zo onbetekenend zijn als ik vroeger dacht. Wat voor mij gewoon is, is voor een ander soms buitengewoon. En dat gaat andersom ook vaak op. Als het gewone naar buiten komt wordt het buitengewoon.

Jij ook?

Vanaf nu doe ik mijn begeleidings- en coaching activiteiten onder de naam BuitenGewoon. Wil je ook naar Buiten? Bel of mail mij Gewoon! Ook voor jou ligt de oplossing mogelijk al in je. Laten we deze Gewoon Buiten gaan zoeken.

Een hartelijke groet,

Hilda


[1] Dit is gebaseerd op o.a. De Alchemist van Paulo Coelho. In dit boek gaat een herdersjongen op zoek naar zijn unieke bestemming. Uiteindelijk blijkt dat ‘gewoon’ de herdersjongen te zijn die hij was. Echter heeft hij daar een hele reis voor nodig om dat te ontdekken. Zie voor meer informatie: https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Alchemist_(roman)