Koerswijziging

Ruim een jaar geleden ben ik gestart met Hilda Helpt. De drie gekozen pijlers waren HR-ondersteuning, Financiële ondersteuning en Individuele (executive) coaching. Deze pijlers waren vooral ingegeven vanuit mijn rol als directeur HR en Finance bij onze organisatie in de dienstverlenende sector welke we eind 2018 hebben verkocht.

In mei 2019 heb ik Hilda Helpt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast heb ik besloten betekenisvol vrijwilligerswerk te doen. Zo ben ik gastvrouw in de Sint Willibrordsabdij, een Benedictijnenklooster en in het Leontienhuis. Tevens houd ik mij bezig binnen het ondernemersnetwerk van het Leontienhuis. Deze twee plekken zijn herbergen[1] voor mij. De twee vrijwilligersfuncties geven mij veel energie omdat dit plekken zijn waarbij ik vanuit mijn roeping en zielsverlangen (dat is ‘geven en dienstbaar zijn’) herberg kan en mag zijn. Het mooie van deze twee plekken is dat ze voor mij persoonlijk ook een herberg zijn. Hiermee is er een mooie balans tussen geven en ontvangen.

Waarom?

Ik heb ontdekt en ervaren dat wanneer ik een (coachings)wandeling of een inhoudelijke avond of retraite vorm mag geven, ik werkelijk verschil maak in het leven van anderen. Daarom heb ik de keuze gemaakt mij te focussen op wat echt mijn hart heeft en mijn verlangen is.

Daarnaast weet ik dat ‘buiten zijn’ energie en vitaliteit geeft, aan mijzelf en de ander. Onderzoeken tonen het positieve effect van begeleiding buiten in de natuur aan. Een moment weg van huis of je werkplek. Beweging doet wat met onze hersenen, evenals de effecten van een natuurlijke omgeving. Door te wandelen kom je in beweging. Je mag letterlijk loslaten, achter laten en afstand nemen. Je mag je waarlijke natuur ontmoeten en daarbij luisteren naar wat jouw Bron tegen je wil zeggen. Je mag gaan ervaren wat stilte met je kan doen.

Vanuit deze roeping mag ik erop vertrouwen dat wanneer ik luister naar wat ik ten diepste verlang te zijn en te doen erop mag vertrouwen dat mijn verlangen in vervulling zal gaan.

Hoe?

Dit realiserende en eerlijk aan mijzelf te hebben toegegeven heeft ertoe geleid dat ik mij wil focussen op individuele en groepswandelcoaching en retraites.

Wat?

Ik ga mij richten op de volgende thema’s:

• Burn-out en bore-out preventie
• Preventief ziekteverzuim en vitaliteit
• Evenwicht in relaties
• Opnieuw vreugde vinden
• Je spirituele reis
• Op zoek naar je waarachtig mens

Vragen?

Heb je vragen, of kan ik je helpen, laat me dat dan weten!

Ik wens je een leven vol in balans!


[1]   Gedurende mijn sabbatical heb ik geleerd dat ik een ‘herberg’ ben. Dat klinkt misschien raar. In eerste instantie dacht ik dat we ons huis moesten verkopen en een plek mochten creëren waar we andere mensen een veilige omgeving konden bieden. Tot mijn coach zei: ‘Maar Hilda, jij bent die herberg!’ Toen realiseerde ik mij dat ik voor anderen in een gesprek, door te luisteren en nog meer door te zijn, een herberg ben. Iemand bij wie je op je levensreis binnenloopt, je rugzak afdoet, gevoed wordt, tot rust mag komen, wat dingen uit je rugzak mag achterlaten en andere dingen meekrijgt en je weg weer vervolgt. En dat ben ik. Zulke contacten heb ik met mensen, van nature. Daarbij komt mijn dienende karakter optimaal van pas. Ik blijf op de tweede plaats, het gaat om de ander. Niets is te gek, alles mag op tafel komen. En voor mij is niets mooier om de reiziger te zien weglopen, nog even omkijkend met een dankbare glimlach. Dus als je het woord ‘herberg’ leest, is dat mijn beleving erbij.