Moet je als HR medewerker adviseren over ontslag?

Ben jij HR medewerker en moet het bedrijf waar je werkt één of meer medewerkers ontslaan? Hoe bereid jij je daarop optimaal voor en hoe adviseer je het management om datgene te doen wat niet alleen juridisch, maar ook sociaal gezien belangrijk is? Maak je daarbij onderscheid tussen bedrijfseconomisch of persoonsgebonden ontslag? Hoe stel jij je, als HR verantwoordelijke, zowel zelfstandig als dienend op? Hoe zorg je ervoor dat je niet in conflict komt met jezelf?  Op welke wijze zorg je ervoor dat menselijke aandachtspunten niet in het gedrang komen en dat je tegelijkertijd de juridische positie van het bedrijf zo goed mogelijk waarborgt?

Wij, Hilda Bos en Attila Tavasszy, willen graag met je oplopen op dit pad.

Hilda werkt professioneel als wandelcoach. Een moment stilstaan of vertragen als het nodig is, wandelen, in beweging blijven. En tegelijk om je heen kijken, je zintuigen openen. Kijken en luisteren naar wat je hoort en ziet. De kleinste dingen kunnen er toe doen. En dit staat symbool voor wat jou te doen staat. Welke stappen moet je nemen om niet te struikelen en met welke snelheid?

Attila werkt als arbeidsrecht advocaat. Wat zijn de juridische mogelijkheden en de do’s en de dont’s? Hoe doe je dit menselijk en netjes? Hoe overleef je dit mentaal? Wat zijn belangrijke tips voor slechtnieuwsgesprekken? Hoe houd je de sfeer goed in je bedrijf als er zo’n donkere wolk boven hangt? Hoe kom je zelf en samen met je team sterker uit de strijd? Wat als je te snel handelt en wat als je het voor je uitschuift? Wat staat je te doen?

Succesvol samenwerken kan je als je het goed doet, gelukkig ook succesvol afronden.

Je bent van harte welkom om deze workshop bij te wonen. In verband met de Corona maatregelen zal de workshop met Attila digitaal plaatsvinden. De wandeling van Hilda in groepjes van maximaal 4 personen. Je hebt de keuze tussen twee verschillende tijdstippen.

Datum:

  • dinsdag 15 december 2020 door Attila (09.00 uur – 10.00 uur of 11.00 – 12.00 uur
  • woensdag 16 december 2020 door Hilda (09.00 – 10.00 uur of 11.00 – 12.00 uur)

Locatie: 15 december (digitaal), 16 december (buiten, omgeving Rotterdam)

Kosten: € 35,00 (inclusief BTW)

Voor meer informatie of om je op te geven, bel of mail ons. Laat hierbij ook weten wat (globaal) vragen zijn die je in een groep zou willen/kunnen bespreken en welke onderwerpen je liever persoonlijk bespreekt. Dan kunnen wij daar rekening mee houden.

Attila Tavasszy:  06-22485915, info@tavasszy.nl (www.tavasszy.nl)

Hilda Bos:  06-41726381, hilda@hildahelpt.nl (www.hildahelpt.nl)