Vijf wandelingen: ‘De wandeling naar de kracht in jou’

Loop je mee met één of meerdere wandelingen? Het gaat om totaal vijf wandelingen met ieder een eigen thema. Uiteraard is er onderling verband, maar je kunt ervoor kiezen om ze allemaal te  lopen of er één of meerdere te kiezen.

Waarom wandelen?

Wandelen is gezond en regelmatig wandelen is goed voor je gezondheid. Wandelen heeft positieve effecten op je lichaam. Daarnaast is het goed voor je geest. Je mag ervaren wat de positieve uitwerking van buitenzijn (in de natuur) is. Een moment weg van huis of je werkplek. Beweging doet wat met je hersenen, evenals de effecten van een natuurlijke omgeving. Door te wandelen kom je in beweging. Je mag letterlijk vertragen, loslaten, achterlaten en afstand nemen. Je mag je waarlijke natuur ontmoeten en daarbij luisteren naar wat jouw Bron tegen je wil zeggen. Je mag gaan ervaren wat stilte met je kan doen.

Voor wie?

Ben je uit balans? Te veel werk, veel ballen in de lucht willen houden en voldoen aan verwachtingen van anderen? Of heb je verlies van een dierbare of mislukkingen in je leven moeten ervaren? Zou je het waarachtige mens willen zijn zoals je bedoeld bent? Vol in balans en vol in het leven?

Als ervaringsdeskundige en gebaseerd op een aantal bronnen en theorieën wil ik je uitnodigen met mij mee te lopen en er op uit gaan. Letterlijk naar buiten, momenten van vertragen en verwonderen, de stilte opzoeken en persoonlijke reflectie.

Meer weten over mij? Klik hier.

Wandeling 1: ‘Vertragen en verwonderen’ – een ontspannende wandeling in de natuur om bewust te onthaasten en je te verwonderen over de natuur. Het doel van deze wandeling is dat je tot rust komt en geniet van de natuur, de rust en de stilte. (datum 12 augustus om 19.00 uur)

Wandeling 2: ‘Zintuigenwandeling’ – een moment je werk en alle ballen die je in de lucht wilt houden achter je laten en de natuur opzoeken, waar je alleen maar hoeft te kijken, te horen, te voelen, te ruiken en te proeven. (17 augustus om 19.00 uur)

Wandeling 3: ‘Stiltewandeling’ – een ontspannende belevingswandeling om tot rust te komen en je hoofd leeg te maken, nieuwe inspiratie op te doen, genieten van de natuur of stil te staan bij jezelf. (25 augustus om 19.00 uur)

Wandeling 4: ‘Levensloopwandeling’ – een inspiratietocht en toeristische wandeling langs de oevers van de Nieuwe Maas in Rotterdam. Al wandelend kom je in aanraking met een aantal levensthema’s die je aan het denken zullen zetten; gebaseerd op de levensloopwandeling van Ap van der Pijl. (4 september om 8.30 uur)

Wandeling 5: ‘Reflecteren met Benedictus’ – terugkijken op eigen ervaringen om daarvan te kunnen leren; het is een manier om over jezelf te leren. Door te reflecteren weet je wie je bent, wat je motiveert, wat je gemakkelijk afgaat en waar nog uitdagingen voor jou liggen. Dit doen we aan de hand van drie belangrijke Benedictijnse geloften: Obedientia, Stabilitas en Conversio Morum. (8 september om 19.00 uur)

Overige informatie

Eén wandeling duurt ongeveer anderhalf uur, m.u.v. de levensloopwandeling. Deze is tot 12.00 uur.

Locatie: In overleg op de Utrechtse Heuvelrug, Oeverlanden Strijensas of Rotterdam. Bij opgave graag je voorkeur opgeven.

De kosten zijn € 15,00 per wandeling of € 62,50 voor vijf wandelingen. Prijzen zijn inclusief BTW voor particulieren en voor zelfstandigen of bedrijven exclusief BTW.

De groepsgrootte is maximaal 8 personen.